Fotoğrafta ışığı bilinçli kullanmak, etkili fotoğrafların en önemli unsurlarından biridir. Siz de fotoğrafın temel bilgilerini almış ve fark yaratmak niyetindeyseniz size üç oturumluk bir çalışma önerimiz var.
Fotoğraflara çekildikten sonra yapılan müdahalelerle ışıklıymış görünümü vermek yerine bütün işi makinede bitirmek en doğrusu. Önemli olan bir portre çektikten sonra gözlere ışığın yansıma efektini uygulamak değil, gözlerin pırıl pırıl aydınlandığı bir fotoğraf çekebilmek ya da tam da gün aydınlanırken Venedik’te çektiğimiz fotoğrafta renkleri doğru yakalayabilmek.
Fotoğrafı soluk renklerle çekip sonradan müdahalelerle renk ayarlamalarını yapmak yerine, çekmeden önce makinenizin WB ayarlarını, kontrastını, keskinlik ve doygunluğunu doğru ayarlayıp, dinamik aralığını kontrol ederek düzeltmeye gerek bırakmayacak şekilde fotoğraf çekmeyi öğreneceksiniz. Doğrusu çeşitli edit uygulamalarına güvenerek fotoğraf çekmek değil bu işi fotoğrafı çekerken bitirmek olmalı. Daha sonra kesinlikle editlemeden olmaz diyorsanız bile fotoğrafı doğru değerlerle çekmiş olmalısınız ki düzenlemeyi de doğru yapabilesiniz.
Fotoğrafın histogram değerlerini okumayı, hem ışığı kullanarak etkili fotoğraflar yakalamanın tekniklerini ve ip uçlarını hem de beyaz ayarını doğru ve detaylı kullanmayı çalışacağız.
Çalışma Süresi : üç gün ve ikişer saat
Çalışma Ücreti : 200 TL (Toplam 3 Oturum)
Bu Çalışmaya Kimler Katılabilir?
Daha önce temel fotoğraf bilgisi olup
Öğrendiklerini hatırlamak isteyenler,
Fotoğraflarında etki yaratmak isteyenler
Aldıkları temel eğitimin kendilerine yetmediğini düşünenler
Sonradan müdahale etmeye gerek bırakmayan fotoğraflar çekmek isteyenler
Neler öğreneceksiniz?
Online yapacağımız bu 3 oturumda ortamdaki doğal ışığı kullanmanın püf noktalarını konuşacak ve etkili fotoğraf çekebilmemizin ip uçlarını konuşacağız. Elimizdeki makinelerin menülerinde saklı olan ve kullanmayı ihmal ettiğimiz pek çok özelliği kullanarak fotoğraflarımızda etki yaratmaya çalışacağız.