Fotoğraflarımız “güzel” olmaktan çok içimizde biriktirdiklerinizin ifade biçimi olmalıdır. Teknik olarak doğru çekilen fotoğraflar izleyicisini içine çekmiyorsa, soru sordurmuyorsa, iz bırakmıyorsa, fotoğrafçının duygularına ayna tutmuyorsa yalnızca gözün gördüğünü yansıtır. Manzara, insan, belgesel, hangi tür fotoğraf olursa olsun yüreğin görebildiğini yansıttığı, karar anını hissettirdiği sürece fotoğraftır. Gerektiği kadar yakındır, sahicidir ve en önemlisi bir fotoğraf karesinde sayfalar dolusu hikâye vardır.
Anlatımı kuvvetlendirme ve fotoğraf okumaları atölyesinde soru sorduran, iz bırakan, biriktirdiğimiz sözlerin, seslerin, duyguların dışa vurulduğu fotoğrafları çekmenin yollarını konuşacağız.
Çalışma Süresi :Haftada üç gün ve ikişer saat
Çalışma Ücreti : 200 TL
Bu Çalışmaya Kimler Katılabilir?
Atölyemiz temel fotoğraf bilgisine sahip herkese açıktır.
Fotoğrafta bir anlatım dili oluşturmak isteyenler.
Fotoğraflarıyla fark yaratmak isteyenler.
Neler öğreneceksiniz?
Online yapacağımız bu çalışmada teknik bilgileri bildiğinizi kabul ediyor ve bu bilgileri doğru ve yerinde kullanarak fotoğraflarınızın bir etki yaratmasının yollarını konuşuyor olacağız.
Konu Başlıkları
Dersin başında her katılımcı kendi seçtiği fotoğraflarından oluşan en fazla 20 fotoğrafı içeren bir dosyayı Yelda Baler’e gönderecek. Yelda Baler bu fotoğrafları değerlendirecek.
Anlatımı kuvvetlendirme
·Duygu
·Işık kalitesi
·Grafik etki
·Mekân kullanımı
·Katmanların kullanımı
·Fotoğrafın giriş noktası
·Sadelik
·Çekim anı
·Renklerin kullanımı
·Fotoğraf okumaları
·Görmek ve Fark Etmek
·Gerektiği kadar yakın olmak
Bir mekânı fotoğraflamanın anatomisi (Kentler, manzaralar, açılar, objektifler)
Bir insanı fotoğraflamanın anatomisi (İfade, planlar, objektifler, net alan derinliği)